Results

Johanneberg Science Park

Nytt landmärke med väggar av glas på Chalmers-området som ska stimulera möten, lärande, innovation och utveckling, paketerad för att möta morgondagens krav.

Vad är det som gör en plats till en stimulerande miljö för lärande, innovation och utveckling? Är det byggnaderna, gångstråken och lokalernas utformning? Eller är det människorna som rör sig och verkar där? Dessa frågor har varit i fokus genom hela byggprocessen av Johanneberg Science Park på Chalmers-området i Göteborg.

Nu är första etappen färdig av landmärket på Chalmers-området som ska stimulera möten, lärande, innovation och utveckling, paketerad för att möta morgondagens krav. Glaset i fasaden på Johanneberg Science Park är tillverkade och levererade av Glassolutions.


Bakgrund

Byggnaderna med väggar av glas och runda former, som för tankarna till vattenringar som sprids och växer, ska fungera som broar mellan akademi, näringsliv och samhälle.

De två huvudbyggarna i svart och guld bildar en ny entré till området. Byggnaderna, som utformats av White arkitekter, byggda av Skanska och som förvaltas av Chalmers Fastigheter ligger i framkant för hållbart byggande och lever upp till  kraven för Green Building guld.

Den totala ytan av 8.200 kvadratmeter är uppdelad i fem våningar och en källare. Byggnaderna rymmer kontor, inklusive reception, restaurang och gott om konferensutrymmen och andra mötesplatser.  Idag har 400 personer fått nya arbetsplatser på området. 


Använda produkter

Glasen till fasaden på Johanneberg Science Park är producerade och levererade av vårt systerföretag i Estland. Saint-Gobain Glassolutions Estland.

Produkterna som levererats är:

  • CLIMATOP ONE treglasfönster med energiglaset PLANITHERM ONE
  • MIRASTAR - speglande glas som låter fasaden bli en del av omgivningen.
  • SERALIT - screentryckt glas efter kundens önskemål.

Resultat

Johanneberg Science Park med väggar av glas och runda former står klart för att ge akademi, näringsliv och samhälle radikalt bättre möjligheter att korsbefrukta varandra och stimulera till utveckling och innovation.


Produkter

Spegelglas & speglande glas

Ett komplett utbud av moderna Spegelglas & speglande glas som avspeglar din kreativitet och personliga stil

Like this project ?