Results

Hotel Ampère

Från nyttoföremål till stämningsskapare

När GLASSOLUTIONS kontaktades av Hotel Ampere I Paris var uppdraget att designa om badrummen och förvandla dem till plaser för avslappning och välbefinnande. GLASSOLUTIONS kompetens av att kombinera teknik och design var avgörande för projektet.


Bakgrund

Med sitt läge nära triumfbågen och Champs Elysées erbjuder Hôtel Ampère en perfekt kombination av charm och tradition. Hotellet, som är modernt och mycket komfortabelt, är centralt beläget i ett av Paris mest prestigefulla områden. Den välrenommerade arkitekten och designern Fabrice Knoll ansvarade för den arkitektoniska designen. Hans designkoncept bygger på lätthet och harmoni. Varje badrum utrustades med en DESIRE LED-spegel och en INSPIRATION LED-duschvägg.


Använda produkter

Hotel Ampere är ett fyrstjärningt hotell med 100 rum. När badrummen skulle renoveras var hotellchefen ute efter något uppseendeväckande och överraskande – något som man inte hittar någon annanstans. Det övergripande målet var att åstadkomma ett ett badrum med spakänsla och erbjuda känslan av lyxigt välbefinnande. Glassolutions utvecklade en rad produkter som integrerade belysning i glas. Belysningen var av särskild betydelse eftersom det är något som starkt förknippas med spakänslan. Rätt belysning är avgörande för att skapa den rätta spa-atmosfären.

Glassolutions speglar DESIRE och duschväggar INSPIRATION, skapade i nära samarbete med designern Fabrice Knoll, möjliggör en ny interaktion mellan glas och belysning. De sprider inte bara ljus, de skänker i minst lika hög grad avkoppling och intimitet. För att uppfylla kundens krav valde vi en varm vit LED-temperatur (mellan 3000 och 4000 grader Kelvin).


Resultat

Ljusets färg och ton kan anpassas efter varje gästs önskemål. Återkommande stamgäster, som har testat de här rummen vill efter det inte ha några andra. De älskar rummen för badrummens skull – inte minst för deras Zen-känsla.

 

 


Produkter

LED speglar

LED speglar med ljus som flödar direkt från glaset skapar en avkopplande stämning

“Detta har väckt nya känslor och intryck hos våra kunder, de förförs av det . En del av kunderna är inredare och de har också blivit inspir"

Jean-Marie Blanc, Hotel Ampère managing director

Like this project ?