Results

Nordbygg 2016: Fokus på framtidens hållbara samhällsbyggande

På Nordbygg vill Saint-Gobain ge mässbesökarna både övergripande och praktiska kunskaper hur olika lösningar kan användas vid nybyggnation och renovering. Siktet är inställt på att exponera framtidens hållbara byggande, direkt i montern. En fråga som är mer aktuell än någonsin på 2016 års Nordbygg.

– På Nordbygg kommer vi visa mässbesökarna att vi är någonting mer än bara en materialleverantör, säger Per Redtzer, Commercial Director Construction Products, Saint-Gobain Sweden.

My Comfort – människan i centrum
Saint-Gobains monter har fokus på hållbart byggande. Det förutsätter ständig utveckling av system och metoder som gynnar både miljö och människa, på kort och lång sikt. Detta presenteras med konceptet My Comfort som grundar sig på vetskapen om att människor i Norden tillbringar 80-90 procent av sin tid inomhus.

– Ytterst ska våra system ge de bästa tänkbara lösningarna för att skapa en sund och hälsosam miljö i bostaden, skolan-, sjukhuset-, kontorsmiljön med mera.  Kort sagt i alla miljöer som vi vistas i. Det presenterar vi utifrån perspektiven estetik, hälsa, klimat, ljud och ekonomi. 

Slutprodukt och byggkostnad påverkas
– Vi vill skapa god förståelse för att våra system och tekniska lösningar faktiskt är det som påverkar slutprodukten mest, det gäller inte minst byggkostnaden. Vi kommer också på plats på Nordbygg visa hur viktigt det är med innovativa lösningar och nytänkande. Dessutom kommer vi att ha 24 samtal om My Comfort by Saint-Gobain, flera olika seminarier om utmaningar och möjligheter för att klara de höga kraven på hållbart byggande, säger Per Redtzer.

Seminarium om framtidens glas
I vår monter på Nordbygg kommer 24 samtal om My Comfort by Saint-Gobain äga rum. Flera olika seminarier om utmaningar och möjligheter för att klara de höga kraven på hållbart byggande kommer lösa av varandra under mässans alla dagar. 

Två av seminarierna i vår monter sätter glaset i första rum. Rubrikerna för dessa seminarier är: Framtidens glas är här idag! och Dagsljusfaktor eller Useful Daylight Illuminance? Dessa kommer hållas av Oskar Storm som bland annat figurerat i de två senaste utgåvorna av Tidningen Glas. Oskars båda framträdande får ni bara inte missa.

Framtidens glas är här idag!
Oskar Storm guidar oss bland statiska och dynamiska glaslösningar som vi bara kunnat drömma om.
Medverkande: Oskar Storm, Saint-Gobain Emmaboda Glas, Klockan 15.30 den 7:e april

Dagsljusfaktor eller Useful Daylight Illuminance?
En diskussion kring solskyddslösningar och Miljöbyggnad. Oskar Storm föreläser utifrån sin senaste artikel i tidningen Glas.
Medverkande: Oskar Storm, Saint-Gobain Emmaboda Glas, Klockan 13.30 den 8:e april

Hållbara lösningar för nybyggnation och renovering i Saint-Gobains monter representeras av tio varumärken: Dalapro, Ecophon, Emmaboda Glas, Gyproc, ISOVER, Leca®, Norton, Solar Gard, SWISSPACER och Weber.

03/17/2016 - 15:09
Event