Results

Njut av en ljusare utsikt med klarare glas och effektivare solskydd

Nu lanserar vi vårt nya solskyddsglas, COOL-LITE XTREME 70/33. Ett klarare glas med effektivare solskydd som låter dig dra nytta av dagsljuset och ha kontakt med omvärlden även när solen skiner.

"Med vårt nya solskyddsglas kan du njuta av utsikten och ta till vara på dagsljuset men ändå ha ett effektivt solskydd", säger Mikael Harmander Salleke som är Marknadskoordninator på Emmaboda Glas Glassolutions Saint-Gobain.

Vårt nya solskyddsglas kombinerar ett effektivt solskydd med utmärkt neutralitet. Att glaset är neutralt innebär att färger inte förändras i ljustransmissionen genom glaset. Det nya glaset har även hög selektivitet vilket betyder att glaset släpper in mycket dagsljus utan negativa effekter av solvärmen. Dessa egenskaper bidrar till en ljus och naturlig inomhusmiljö.

COOL-LITE EXTREME 70/33 är i grunden vårt floatglas, SGG PLANICLEAR, som belagts med en ny sorts solskyddsbeläggning för högsta prestanda. Glaset släpper in 70% av dagsljuset, medan det endast är 33% av värmestrålningen som passerar genom glaset. Lägg därtill ett U-värde på låga 1,0 W/m2K i en tvåglas-isolerruta och du har ett solskyddsglas som i allra högsta grad bidrar till ett behagligare inomhusklimat.  Detta då det bromsar solvärmen så effektivt att behovet av dyr luftkonditionering minskas. Samtidigt är ljusgenomsläppet så bra att behovet av innebelysning under dagtid blir mindre, vilket bidrar till lägre energikostnader.

Isolerglas med COOL-LITE XTREME 70/33 kombinerar låg solfaktor med hög ljustransmission och neutralitet. Samtidigt som glaset släpper in ljuset bromsar det solenergin effektivt vilket gör att det avsevärt kan minska solvärmen i kontorsbyggnader med stora glasade fasader. Glaset kan med fördel användas i glasade fasader på sjukhus, kliniker och hälsovårdscentraler då det maximerar dagsljuset som är viktigt för hälsa och välbefinnande. Glaset är även idealiskt för skolor då det ökar inomhuskomforten och därmed bidrar till en ljusare och bättre inlärningsmiljö, då behovet av surrande ljusrör minskar avsevärt.

Glaset har lanserats i härdbart utförande. Lanseringen av den ohärdade varianten av COOL-LITE XTREME 70/33 kommer ske någon gång under hösten 2016. Med COOL-LITE XTREME 70/33 skapar du en ljus och naturlig inomhusmiljö för ökat välbefinnande.

Ta del av glasets prestandavärden

Läs mer om våra solskyddsglas

05/10/2016 - 08:26
Product