Results

James Bond får en fantastisk utsikt över Alperna tack vare Glassolutions!

I den senaste Bondfilmen Spectre®, mellanlandar James Bond agent 007 i Sölden (Österrike) som är en av de mest kända skidorterna i världen. Där möter han den nya Bondbruden i den spektakulära ICE-Q byggnaden, med glas från Glassolutions Österrike.

I Bondfilmen har det som i verkligheten är en gourmetrestaurang med hisnande panoramavy över Ötztal Dalens 250 toppar förvandlats till ett futuristiskt sjukhus beläget på mer än 3000 meters höjd. ECKELT GLAS som är en del av Glassolutions, precis som Emmaboda Glas, har levererat de treglasfönster som används i byggnadens fasad och de glas som används i glasräcket runt terrassen.

Trevåningsbyggnaden är ritad av det berömda arkitektföretaget Obermoser och restaurangen som idag huserar i huset öppnade december 2013. Inspelningen av Spectre på glaciären ägde rum mellan december 2014 till februari 2015. Filmen hade premiär i november i år.

Läs mer om projektet under projektbeskrivingen på glassolutions.at genom att klicka på följande länk http://glassolutions.at/de-at/referenzen/ice-q-solden 

Iceq Thumb

 

12/09/2015 - 08:42