Results

En del av Glasriket

I Glasriket Magasin 2016 kan du läsa om Emmaboda Glas under rubriken "Glaset ingen ser". I artikeln får du en kort inblick ivår historia och på vilket sätt vi idag är en del av Glasriket, som normalt förknippas med varumärken som Orrefors, Kosta Boda och Målerås m.fl. Här kan du läsa artikeln >>Glaset du inte ser . Nedan kan du ta del av hela intervjun inför reportaget samt hela numret av Glasriket Magasin 2016.

- Berätta gärna lite om Emmaboda Glas. 

I närmare 100 år har Emmaboda Glas stått för tradition och kvalitét på den svenska glasmarknaden. Företaget är välkänt för sin expertkunskap och kundanpassade planglaslösningar. Med personligt engagemang, kvalificerad rådgivning och förstklassiga produkter strävar Emmaboda Glas efter att vara det självklara valet för alla som arbetar med glas. Företagets glaslösningar tillgodoser både kundens behov av resurseffektivitet och marknadens krav på miljöhänsyn och trygghet.

Sedan 1974 äger Saint-Gobain samtliga aktier i Saint-Gobain Emmaboda Glas AB. Verksamheten i Emmaboda är helt inriktad på förädling av glasråvaran från Saint- Gobains olika floatverk i Europa till glas med kundanpassade funktioner och design. För inte så läge sedan utökade vi vårt sortiment och skapade Emmaboda Home vårt varumärke för glasprodukter speciellt framtagna för heminredning. Under Emmaboda Home erbjuder vi förutom en serie glasprodukter till badrummet, även glasräcken, glasdörrar, vägglösningar och en mängd andra produkter att inreda med.

- Företaget har gått från glasbruk till kunskapsföretag och servicepartner, men finns det idag kvar något av de gamla traditionerna och sätten? Märks det att ni är en del av Glasriket?

När företaget startades för 100 år sedan så framställdes glasråvaran i Emmaboda som sedan förädlades. Numera kommer glasråvaran från Saint-Gobains floatverk ute i Europa. Men Emmaboda Glas förädlar fortfarande glasråvaran med kundanpassade funktioner och design. Även om vi inte tillverkar produkter som gemeneman förknippar med Glasriket märks det mer och mer att vi är en del av glasriket då vi idag tar fram fler konsumentanpassade produkter. Vårt glas har i och med vårt varumärke Emmaboda Home blivit en inredningsdetalj som tillför hemmet alla nyanser som glas ger – ljus, färger, mönster, djup och reflektioner.

- Företaget grundades 1919 - hur för ni den nästan 100-åriga traditionen vidare?

Vår historia ger oss anledning att känna ett stort ansvar inför framtiden. Vårt sätt att agera på marknaden i dag ska kommande generationer stolt kunna visa upp. För att föra traditionen vidare arbetar vi kontinuerligt med att ta fram nya produkter och hitta nya kundsegment dels på plats i Emmaboda men även inom Saint-Gobain som vi är en del av. Genom att vara en del av Saint-Gobain kan vi på Emmaboda Glas erbjuda våra kunder de bästa och senaste glaslösningarna för både exteriör och interiör användning.

 

04/27/2016 - 11:41
Event