Results

Kunskapscenter

Broschyrer

Livscykelanalys(LCA)

Livscykelanalys(LCA). Glassolutions är den första glasförädlare som utfört en fullständig livscykelanalys ( LCA ) av sina produkter i enlighet med internationella normer (ISO 14025 , 14040 och 14044). Livscykelanalys är ett sätt att utvärdera vår miljöpåverkan , såsom CO2-utsläpp , energiförbrukning och luftföroreningar . Detta gäller för alla stadier av produktens livslängd. Ladda hem och läs dokumentet som förklarar vad en livscykelanalys är för något och hur Glassolutions arbetar med detta. 


Leverensbestämmelser

Vi underlättar för dig. Glas, plast och tillbehör i samma leverans. Våra leveransbestämmelser finns här att läsa


Standardfigurer

Våra standardfigurer och vilka riktlinjer som gäller om glas ska förses med hål och urtag, samt vilka olika kantbearbetningar som finns.


Monteringasanvisningar för våra brandglas.


Guide för att montera brandglas i trä. En guide för användning av brandglas från GLASSOLUTIONS, monterade i trädörrar och träramar


Godkända ramsystem för våra brandglas.


Allmänna skötselråd för glas: Tvätta glaset med vatten, med ev. tillsats av ett milt rengöringsmedel, putsa med mjuk trasa alternativt med gummiskrapa. Se till så att föremål som kan repa glaset, som sten och grus, inte förekommer. Obs! Använd inga skarpa föremål som rakblad.
Systematisera intervallerna så att glaset ej blir för nedsmutsat, detta förlänger produktens livslängd.
Grunda repor kan poleras med ceriumoxid, utspätt i vatten.


Produktblad

Energiglas

  • Informationsblad om vårt energiglas PLANITHERM XN. Hämta hem och läs det nu genom att klicka på länken till höger
  • Informationsblad om vårt energlas PLANITHERM ONE
  • Översikt över våra vanligaste isolerglaskombinatIoner med energiglas och solskyddsglas.  

Solskyddsglas

Ladda ner våra produktblad med information om våra solskyddsglas. Glas med olika egenskaper för att skydda mot solen. Även aktivt solskyddsglas med solskydd som går att styra.